menu

Vonz a szőrtelenség gondolata, de nem teljesen világos az eljárás mikéntje?

2021.12.01. Szerda

Egy átlag ember teljes bőrfelülete megközelítőleg 18.000 cm2 melyben kb 1 millió szőrtüsző terül el, helyenként sűrűbben míg máshol egészen ritkásan.

Vonz a szőrtelenség gondolata, de nem teljesen világos az eljárás mikéntje?

Fontos tudnunk, hogy teljes test szőrzetünk nincs egyszerre jelen bőrünk felszíne felett, minden területen más-más százalékban felfedezhetők.
A fejbőr szőrtüszőinek 95%-a van aktív növekedő fázisban egyszerre, míg egyéb testrészeken ez lehet akár 20% is. A többi nyugalmi szakaszát éli azaz nem nő belőle szőrzet.

Lézerrel azokat a szőrtüszőket tudjuk hatástalanítani melyek növekedő szakaszban vannak, azaz megtalálhatóak a bőrfelszín felett és közvetlenül kapcsolódik a szőrtüszőhöz.
3 növekedési szakasz van, nevezetesen az Anagen (aktív szakasz) a Catagen (átmeneti szakasz) és a Telogen (alvó szakasz), ezek a szakaszok váltakoznak minden területen változó időközönként és változó arányban.
Ez azt eredményezi, hogy testtájanként különböző ritmusban ajánlott a kezelés és az aktív szakaszban lévő szőrszálaidtól függ hogy milyen ütemben tudunk tőlük megszabadulni.

A folyamat mechanikája pedig a következő.
Adott egy koncentrált fénynyaláb mely a szőrszálak melanin tartalmába „kapaszkodva” végigfut, egészen a szőrtüszőig. Ott hővé alakul kb 70 oC –ra és ennek hatására a szőrnövekedésért felelős úgy nevezett mátrix sejtjeink megsemmisülnek.
A kezelést követően gyakran előfordul kipirosodás, esetleg apró kidudorodások amik teljesen normálisak és pár órán belül elmúlnak.

A szőrzetünk a kezelt területen továbbra is nőni látszik majd, de a látszólagos növekedés megkezdése után a sikeresen kezelt szőrszálak kihullanak. Ez annak az eredménye, hogy a bőrben az idáig is jelen lévő szőrszál, ami hozzá segített bennünket a szőrtüszőhöz való lejutásban, már nem élő szőrszál, hiszen a tüszőt, ami a növekedését biztosította már nem tudja tovább táplálni ezért szépen lassan kilökődik bőrünk felszínén keresztük.

Ahhoz hogy minden szőrszálat „nyakon csípjünk” aktív életszakaszában, néhány hetente (4-8) kell, nagyjából másfél éven keresztül ismételnünk a kezelést. Ez 6-8 kezelést jelent, de legrosszabb esetben is 10-et. A szükséges kezelés szám nagyban függ az alanytól is.
Ezek után olyan tartós eredményt érhetünk el, mely csak évente egy fenttartó kezelést igényel és a felszabadító simaságot minden nap élvezhetjük.

Szőrtelenítésre fel J

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hírlevél feliratkozás