menu

Jó tudni...

Minden kérdésre a választ.
Szeretnénk folyamatosan elérhetővé tenni számotokra minden fontos információt, ezért igyekeztünk itt a lehető legtöbb felmerülő kérdésre választ adni.

Amennyiben szívesebben kapnál közvetlen választ, bármikor állunk rendelkezésedre; keress fel akár közösségi platformjaink valamelyikén, telefonon vagy látogass el szalonunkba egy ingyenes konzultációra!

Dióda lézeres szőrtelenítés

 • Káros a lézeres szőrtelenítés?

  A lézeres szőrtelenítés egy már régóta forgalomban lévő kozmetikai kezelés.
  Bizton állíthatjuk, hogy megfelelő szakemberek által nyújtott kezeléseknek semmilyen káros mellékhatása nincsen. 

 • A lézer hatására növekszik a bőrrák kockázata?

  A bőrrák a leggyakrabban melanómás anyagjegyek által alakul ki, ez idáig egyetlen tudományos kutatás sem mutatott ki bőrrák növelő kockázatot a lézeres kezelésekkel kapcsolatban.

 • Fájdalmas a lézeres szőrtelenítés?

  A kezelés minden képen némi kellemetlen érzettel jár, fájdalomnak nem nevezném, inkább csipkelődő érzésnek aminek mértéke egyénenként változó.
  Megnyugtatásul annyit tennék hozzá, hogy még senki nem távozott kezelésről fájdalomra hivatkozva.

 • Tartós vagy végleges a dióda lézeres szőrtelenítés?

  Testünk anatómiája csodálatos, mindig képes a megújulásra így ez esetben sincs másként.
  A meglévő szőrszálak szőrtüszőit kipusztítva azokat végleg eltünteti, de idővel újabb szőrtüszők megjelenésével bizony újabb szőrszálak is feltűnhetnek, ezek vékony szinte láthatatlan baba szőrök amik ha zavaróak szintén el tudunk tüntetni évente egy emlékeztető kezeléssel.  

 • Mit jelent a fototípus?

  A bőrt 6 különböző osztályba sorolhatjuk a napfényre való érzékenység szerint. A bőr fototípusához igazítjuk a kezeléseket, kellő ismeretek hiányában kár keletkezhet a bőrben ezért ennek megállapításának folyamata elengedhetetlen a konzultáció során.

 • Kinek ajánlott a lézeres szőrtelenítés?

  18 év felett bárkinek aki szeretne megszabadulni számára kellemetlen szőrzetétől.
  Legnagyobb hatékonyságot a világos bőrű és sötét szőrzetűeknél tudunk elérni.

 • Kinek NEM ajánlott a lézeres szőrtelenítés?

  Szőr minőségi kizáró okok:
  Túlságosan világos, szőke ősz és vörös haj/szőrzet esetén a lézer számára nincs elegendő Melanin pigment mely segítené a lézer lejutását a szőrtüszőbe, így nem tudnánk azt hatékonyan kezelni.
  Vegyes szőrzet esetén némi javulást el lehet érni ezért az esetben érdemes lehet belekezdeni valamivel esztétikusabb megjelenés érdekében.
  Hatályos kizáró okok:
  Terhes, vagy szoptatós kismamáknak, aktív fertőzéssel rendelkezőknek a kezelt felületen (virális, gombás, bakteriális), Kóros hegesedésre (keloid) hajlamosoknak, cukorbetegeknek, kötőszöveti s autóimmun betegeknek, immunpresszív kezelés alatt állóknak, epilepsziásoknak, előzőleg hasonló kezelés által problémát tapasztalóknak, isotretioin hatóanyagú gyógyszert szedőknek és minden fényérzékenységet fokozó gyógyszert szedőnek, aktívan gyulladt és égett bőrűeknek.

 • Hány kezelésre van szükség?

  Megközelítőleg 6-7 kezelésre, ez személyenként és kezelt felületenként változó.
  Függ pl. a szőr növekedés ciklusaitól is és egyéb egyéni tényezők is befolyásolják.
  A fent tartás érdekében évente egyszeri emlékeztetőkezelést mindenkinek javaslunk.

 • Mennyire eredményes a kezelés?

  A kezelés az aktív (Anagen) fázisban lévő szőrszálakra hat, de mivel testtájanként változó hogy milyen mértékben vannak a szőrszálaink ebben a fázisban ezért más-más ütemben tapasztalhatjuk a változásokat is, viszont a kezelés hatékonysága minden esetben szemmel látható.

 • Mellékhatásai vannak a diódalézeres szőrtelenítésnek?

  Átmeneti kipirosodás, apró duzzanatok esetenként megjelenhetnek (hatékonyan kezelt szőrtüszők helyén). Ezek a tünetek néhány órán belül el is múlnak, van akinél nem is jelentkeznek és személyenként is változó kinek mennyi ideig látható.
  Ritkán kis mértékben bőrtónus változást, hegeket, hólyagokat, pörkösödést vagy egyéb bőrtextúra változást is előidézhet, éppen ezért kiemelten fontos a konzultáció alkalmával a próba kezelés egy kisebb felületen amivel a kezelés sorozat előtt kizárhatjuk az e féle elváltozások kockázatát.

  Érdemes a szőrtelenítő kezelés napján és az azt követő 1-2 napon a szaunát és sportolást kerülni, ugyan is az izzadság irritálhatja a bőrünket.
  Napfényvédő a kezelt felületen minimum 5 napig kötelező amennyiben közvetlen napfény éri, de az egyre növekvő UV sugárzás miatt az év meleg időszakában egyébként is ajánlott. 

 • Milyen területen alkalmazható a dióda lézer?

  Tulajdon képen a test bármely felületén segítségünkre lehet ez a kezelés.
  Leggyakoribb a hónalj, intim, láb területei, de megoldás lehet az arcon nem kívánt szőrszálak eltüntetésére, kézfejen, háton, mellkason/mellen, ujjakon, karon, hason, vagy akár a szemöldök közt is. Amit nem kezelünk a látást károsító veszélyessége miatt az a szemöldök alatti rész.

 • Vissza nőhetnek a kezelt területen a szőrszálaim?

  Egész testünk felületét apró alig látható pihés szőrszálak borítják - kivéve talpunkat, tenyerünket, ujjaink oldalait és körömperceinket-  ezek többek között a külső hatások érzékelésében is segítenek bennünket -kisebb szellők érzékelésében, stb- ameddig ezek nem erősödnek zavaró pigmentált szőrzetté addig csak hasznunkra lehetnek és nem érdemes vele foglalkozni. Ilyen szőrszálak megjelenése a kezelt felületen is valószínűsíthető idővel, azonban ha ezeket nem borotváljuk vagy teszünk velük bármit amitől megerősödhetnek, akkor zavartalanul élhetünk velük együtt.

 • Szőrbenövésre és szőrtüsző gyulladásra ajánlott a kezelés?

  Rengeteg ember küszköd a különböző szőrtelenítő eljárások következtében a szőrbenövéssel és szőrtüsző gyulladásokkal, az érzés és a látvány is kellemetlen.
  A lézeres szőrtelenítés végleges megoldást jelent ezekre a problémákra, hiszen végleg eltüntetjük a problémát okozó szőrszálakat.

 • Mekkora területet lehet kezelni alkalmanként?

  Személyes konzultáció folyamán tudjuk egyénileg felmérni, hiszen ez függ az adott testrész szőrzetének sűrűségétől és erősségétől is sok esetben.
  Ezeket minden esetben szem előtt kel tartanunk, hiszen nem okozhatunk a testnek nehezen fel dolgozható mennyiségű regenerálódási munkát.

 • Mennyi idő egy-egy kezelés?

  Ezt is több tényező befolyásolja, de a legmeghatározóbb a kezelt felület nagysága.
  Kis felületen néhány percet jelent előkészületekkel együtt, nagyobb felületen pl egész test esetében egy órára is nyúlhat ez az idő.

 • Van korhatár a kezelést illetően?

  18 éves kor alatt csak szülői engedéllyel lehetséges részt venni a kezeléseinken.
  Fiatal korúként gyakorta előfordulhatnak hormonális problémák miatt megjelenő zavaró szőrszálak, éppen ezért kezelés megkezdése előtt javasoljuk ennek kivizsgálását első körben.

 • Mikre figyeljek a kezelést megelőzően?

  -Nagyon fontos, hogy a kezelést megelőzően legalább 5 napig ne menj szoliba és ne tedd ki a kezelt felületet erős napsugárzásnak, hiszen a bőrödet jelentősen megviselné ha utána még lézerrel meg kezelnénk, ez esetben nagy a valószínűsége valamilyen nem kívánt mellékhatásnak.
  -Kezelést megelőző napon borotváld teljesen simára a kezelni kívánt felületet.
  Fontos, hogy ne a kezelést megelőzően közvetlenül, ugyan is a borotválkozás némileg felsértheti a bőrfelszínt ami szintén nem tesz jót. Gyantázás és epilálás valamint bármilyen eljárás ami a szőrt kitépi tilos, ugyan is ezzel a kezelendő szőrszálak lennének eltávolítva és az  eredmény nem lenne megfelelő mértékű.
  -Kerüld aznap a különböző krémek és illatszerek használatát. (Dezodor, pafrüm, testápoló, testpermet stb)
  -Lehetőleg ne szedj be fájdalom csillapítókat, ugyan is némelyiknek fényérzékenységet okozó összetétele van, vagy győződj meg róla hogy amit beszedsz az nem okoz ilyen mellékhatásokat.
  Minden kérdésedre szívesen válaszolunk, adott esetben ebben is tudunk segíteni keress minket bátran.

 • Mikre figyeljek a kezelés után?

  -A kezelést követően napfényvédő használata kötelező 5 napig. (30-50 faktoros!)
  -Lehetőleg hidratáld a kezelt felületet illatszer mentes minél természetesebb hatóanyagú bőrnyugtató krémmel, ezt be tudod szerezni nálunk is.
  -Szauna és a sport nem ajánlott 1-2 napig, sokaknak bőrirritációt okoz a verejték.

 • Mi a teendőm közvetlen a kezelést megelőzően?

  Előző nap borotváld a kezelendő felületet simára és készülj lelkesen a nálunk töltött időre. J

 • Mi történik a személyes konzultáción és miért olyan fontos?

  Feltérképezzük a problémás területet, bőröd típusához igazítva készítünk egy kezelési tervet, átbeszélünk minden fontos tudni valót rólad és rólunk.
  Tájékoztatunk a kezelés előnyeiről és kockázatairól. Egy kisebb bőrfelületen végzünk egy próba kezelést hogy kiderüljön, bármi nem várt kontraindikáció felmerül e esetedben.
  Fotót készítünk amely hosszú távon segít majd megítélni a kezelés hatékonyságát.
  Egyeztetjük veled a kezelési tervet, a teendőidet és természetesen a kezelés árát is.

  A konzultáció minden szempontból a Te érdeked, ez az az alkalom amikor a védelmedben és érdekedben szemügyre vesszük egyéni adottságaidat. Ekkor kiderülhetnek olyan dolgok melyek nem teszik megengedetté a kezelést és sérüléseket okozhatnak, ezeket az eseteket segít elkerülni.

 • Tetovált felületen lehet végezni a kezelést?

  Nem, semmilyen esetben sem.
  A lézer a szőrszálaid sötét pigmentjeinek segítségével jut le a szőrtüszőbe, a tetovált bőröd egyenesen szét égetné mivel a festék elnyeli a lézert, ezért szigorúan tilos.
  Amennyiben van a kezelendő felületen tetoválásod, de a többi részt mégis szeretnéd kezelni, ezt a konzultáció folyamán fel tudjuk térképezni, hogy valamelyik módszerünk alkalmas lehet e annak megfelelő lefedésére és így meg tudjuk e kezdeni a kezelést.

 • Hormonzavarok okozta szőrnövekedést lehet kezelni?

  A kezelés elvégezhető amennyiben nincs más kizáró tényező, de fontos tudni hogy az általunk elpusztított szőrszálak helyére is újak nőhetnek, így valószínűleg csak javítanánk a helyzeten de nem tartós megoldást jelentene ez a megközelítés. Javasoljuk első körben a hormonális zavarok okának kivizsgáltatását és annak kezelését.

 • Lehet a nyári időszakban kezelésre járni?

  A kezeléseknek a megfelelő óvintézkedésekkel semmi akadálya. Azonban jó ha tudod, hogy ezen időszak alatt természetes módon mindannyiunknak valamivel barnább a bőre, éppen ezért minél barnább vagy, annál nagyobb az esélye annak hogy a kezelés nem hat olyan mértékben mint azt megelőzően.
  Fontos, hogy ne napozzunk és szolizzunk a kezelés előtti és utáni kb 1 hétben, illetve kezelést követően használjuk magas faktorszámú napfényvédőt. Faktorszámmal kapcsolatban szívesen adunk egyénileg is tanácsot, de 30-50 faktorszám között nem igen nyúlhatsz mellé.

 • Milyen egyéb esetben nem vehetek részt a kezelésen?

  -Amennyiben nem jelensz meg időben.
  Nem szeretnénk másoknak is kényelmetlenséget okozni azzal, hogy a késve érkezőket elkezdjük kezelni és ezért mindenkinek várakoznia kelljen. A mi időnk szorosan be van osztva, mind azon munkálkodunk hogy ezt a közös érdek szerint tudjuk tartani.
  Továbbá, első késés alkalmával megértően állunk a helyzethez mivel mindenkivel megesik, de a második késésed alkalmával már neked kell megértő lenned mivel fel kell számítsuk a kezelésed árának 50%-át, hiszen ez idő alatt tudunk volna más vendéget is fogadni így ez nekünk bevétel kiesés.
  -Amennyiben nap égett vagy irritált bőrrel jelensz meg a kezelésen.
  -Amennyiben nem borotváltad le a kezelendő felületet.

 • Kezelés lemondása esetén mi a teendőm és mi történik?

  Természetesen mindenki életében folyamatos változások vannak, éppen ezért igyekszünk nagyon rugalmasan kezelni a lemondásokat.
  A kezelés előtt legkésőbb 24 órával jelezd számunkra a változást ahhoz hogy ez ne okozzon kellemetlenséget sem neked sem nekünk.
  24 órán belüli lemondás esetén egy készenléti költséget kell felszámítsunk ami kezelésed időtartalmától függ, ugyan is ettől függ az is hogy számunkra milyen bevétel kiesést jelent ez.
  Tényleg igyekszünk megfelelő megoldást találni mindenki számára, és nekünk sem az a célunk hogy ücsörögve töltsük a napot, éppen ezért a víziónk az hogy sikerül kölcsönösen tiszteletben tartanunk egymás idejét.
  Amennyiben sikerül időben értesítened bennünket, keresünk egy másik számodra is alkalmas időpontot minden gond nélkül.

 • Mennyibe kerül a lézeres szőrtelenítés?

  Áraink testrészenként változnak, viszont ami nálunk nagyszerű és egyedül álló az országban, hogy régóta hozzánk járó vendégeink extra kedvezményekben részesülnek melyek a kezelései számával egyre csak nőnek. 
  Teljes kezelés sorozat egy összegben kifizetése a legkedvezőbb, de ha neked ez sem elég, a teljes test szőrtelenítési csomagunkkal verhetetlen áron juthatsz hozzá ehhez a szolgáltatáshoz.

 • Mi a különbség az IPL és a Dióda lézer között?

  A villanófényes eljárás egy szórt fényt bocsát a bőrfelületre, a Dióda lézer pedig koncentráltan a szőrben nyelődik el így sokkal nagyobb hatással tud a szőrtüszőre hatni, ez által kipusztítani azokat.
  A Dióda lézeres szőrtelenítés hatékonyabb és tartósabb eljárás.

 • Mi az a fototermolízis?

  A fototermolízis a megfelelő fény a megfelelő pulzálási hosszall párosítva a szőrben lévő melaninon keresztül a szőrtüszőbe jutva hatástalanítja a szőrtüszőhöz kapcsolódó papillákat, így azok nem termelik tovább a szőrszálakat.

 • Milyen szakaszai vannak a szőrnövekedésnek és miért fontos ez?

  A test különböző területein különböző arányban van jelen mindegyik fázis.
  Anagen  à Aktív szakaszban
                       A szőrtüszővel közvetlen kapcsolatban álló a bőrfelszínen túl növő szőrszálak

  Catagen à Átmeneti szakasz
                       A szőrtüszőt elengedve éppen a bőrből való kilökődés felé haladó szőrszálak
                       Nincs közvetlen kapcsolata a szőrtüszővel

  Telogen à Alvó szakasz
                       A szőrszálak már csak a bőrfelszínhez kapcsolódnak a szőrtüsző mélyen pihen
                       Már messze jár a szőrtüszőtől

   

  Azért fontos ez mert, ebből a 3 szakaszból a lézeres eszközökkel csak az Anagen azaz aktív szakaszban lévő szőrszálakat tudjuk felhasználni arra, hogy a gép hőjét továbbítsák egészen a  szőrtüszőig és ennek hatására azokat életképtelenné tegyük.
  A lézerfényt ugyan is a szőrszálak melanin tartalma (festékanyaga) továbbítja a szőrtüsző felé a bőr alá, de ha már nincs közvetlen kapcsolat a szőrtüsző és a szőrszál között akkor nincs a szőrtüszőre hatással a hő.
  Éppen ezért kell 6-8 kezelés 6-7 hetente hogy minden szőrszálat el tudjunk csípni az Anagen szakaszban és általa lejussunk a szőrtüszőig a lézerrel.

 • Mi az a Fitzpatrick skála és miért fontos ez?

  A skála segít 6 különböző bőrtípust meghatározni az alapján hogy miként reagál a  az UV sugárzásra. A bőrtípus pontos ismeret nagyon fontos a gép speciális beállításakor, hiszen nem megfelelő beállítások mellett kárt lehet tenni a bőrben.

 • Milyen szerepe van a melaninnak?

  A melanin a fény elnyeléséért felel. Minél sötétebb, annál könnyebben nyelődik el benne a lézerfény és alakul hővé a szőrtüszőben.

 • Miért hasznos a több hullámhossz, azaz a Triwave technológia alkalmazása?

  A szőrszál egyedi jellemzői –legfőképp a színe-  határozza meg a gép beállítási paramétereit. Különböző árnyalatokhoz eltérő hullámhossz az ideális, minél sötétebb egy szőr, annál mélyebben található a hajhagyma, tehát pl egy világosabb barnához megfelelő hullámhosszt nem tud olyan hatékonyan vezetni egy sötétbarna szőr. A Triwave technológia tehát egy időben tud ugyan azon a területen minden szőrtípust kezelni, ez rengeteg időt takarít meg és a vendégeinknek is rengeteg pénzt, ugyan is kevesebb kezelés szükséges a tartós eredményért.

 • Mire jó a hűtőfej a gépen?

  A -5C° -os hűtőfej a kezelt területet azonnal visszahűti, ugyan is a lézerfény hővé alakulva kb 70C°-on semmisíti meg a szőrtüszőket és ez önmagában kellemetlen érzés lenne de a hűtőfej segítségével hatástalanítjuk a meleg érzetet azonnal.

 • Mit határoz meg a Hz adat a gépeknél?

  A frekvencia gyorsaság a villanások egymás utáni gyorsaságát határozza meg, pl 20Hz annyit jelent hogy szükség esetén másodpercenként 20 villanást tud produkálni a gép.
  Minél gyorsabban tud villogni a gép annál gyorsabban lehet haladni a kezeléssel, persze ha a kezelő megfelelően le tudja követni a tempót. J

 • Mi az az FDA, CE, TÜV minősítés?

  FDA:
  Food and Drug AdministrationAmerikai Élelmiszer és Gyógyszer engedélyeztetési hivatal. Az Egyesült Államokban az FDA engedélye nélkül egyetlen élelmiszer és egészségügyi termék sem kerülhet forgalomba, éppen ezért sokat mond egy termék minőségéről, hatékonyságáról és biztonságáról ha ilyen minősítéssel rendelkezik. Minden esetben csak olyan gépek használatát javasoljuk amik legalább ezzel illetve CE minősítéssel rendelkeznek.
  CE:
  Európai Gazdasági Térségben kötelező megfelelőségi jelölés. Tehát az Uniós elvárásoknak megfelelő minőségű termékek kapnak ilyen minősítést. Ez Magyarországon alap feltétel, semmiképpen ne használjon senki olyan terméket aminek nincs ilyen minősítése.
  TÜV:
  Technischer UberwachungsvereinEz egy német műszaki felügyeleti szerv. Talán nem titok hogy a németek precizitása egyedülálló, így értelem szerűen ennek a minősítésnek sem könnyű megfelelni, többek között ezért is vagyunk nagyon biztosak a diódalézeres gépünkben.

Maradt még megválaszolatlan kérdésed?

+36

Visszahívást kérek egy órán belül

Ingyenes konzultáció kötelezettségmentesen!

Visszahívás +36

Online foglalok időpontot

Időpontot foglalok

Kóstolj bele az Ebony érzetbe

Lazulj el a legmodernebb masszázs fotelben ami a piacon kapható, igyál egy hűsító házi limonádét vagy egy frissítő kávét különlegességeinkből, mert ez nálunk mindenkinek jár.
Látogass el hozzánk és segítünk megtalálni problémáidra a megoldást.

Szeretettel várunk, jelentkezz be online vagy telefonon.

Válassz kezelést...
Válassz területet...
+36

A kezelést megelőzően minden esetben egy személyes konzultációra van szükség; enélkül sajnos nem áll módunkban a kezelést megkezdeni, ezért jelentkezz be hozzánk mielőbb.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hírlevél feliratkozás